Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Rozklad vlády – prečo sa to stalo?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Nebola to vláda zlých úmyslov. Práve v tom bola iná než tri vlády Smeru. A nebola to ani vláda bezprecedentných amatérov, pretože stav školstva, zdravotníctva či štátneho IT je vizitkou amaterizmu vlád predošlých. Tak prečo?

Štefan Hríb

keď táto vláda začínala, oznámila, že bude najlepšou vládou od roku 1989. Pre mnohých to bol sympatický cieľ. Lenže práve toto vyšinuté sebahodnotenie bolo prvým povolebným varovaním, že to nedopadne dobre. Ak si totiž vláda, ktorej dominovalo bizarné spojenectvo Igora Matoviča a Borisa Kollára, neuvedomovala svoje limity a vyzvala históriu našej slobody o prvú priečku, bolo jasné, že príde k nárazu na realitu.

A aj prišlo.

Ten ohlušujúci náraz pritom nespôsobil vládny program ani prijaté zákony, a dokonca ani ťaživá pandémia a chyby vlády počas nej – veď v tom všetkom je opozícia rádovo horšia, stačí si spomenúť na ich činy počas pandémie aj na ich nie tak dávne reči o očkovaní. Dnešný náraz vlády je dôsledkom omnoho osobnejších vecí. Táto vláda sa rozkladá výlučne pre povahu jej premiéra.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite