Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto si praje návrat Fica, nech podporí Matoviča

.marína Gálisová .názory

Určite nie som jediná, komu táto neveľmi hlboká rýmovačka zišla na um. Nie som na ňu hrdá – prvý lepší pop textár by ma právom vysmial. Plytký rým však občas odrazí hlbšiu realitu.

Marína Gálisová

fico totiž ešte donedávna prežíval až pudový strach. Vedel, že spravodlivosť mu čoskoro mocne došliapne päty. A teraz? Nepochybne sa ešte stále bojí. Nie je hlúpy, je len limitovaný zlobou vlastných činov, takže vie, čo ho čaká, ak sa spravodlivosť ozaj dostane k slovu. Na druhej strane, už začína vidieť svetlo na konci tunela. Vidí ho presne tam, kde my, túžiaci po spravodlivosti, vidíme čoraz väčšiu tmu.

 Fico vie, že čím dlhšie sa na stoličke udrží Igor Matovič, tým dlhšie bude trvať biedny marazmus tejto krajiny a tým menej bude síl na konanie spravodlivosti. Vie, že s odchodom Matoviča by síce zázračne nezmizla pandémia, ale určite by sa prešlo od hulvátskych pokrikov a psychotických výlevov k jasnejšiemu uvažovaniu, strategickejšiemu konaniu a najmä by sa obnovila dôvera ľudí, že táto spoločnosť smeruje aj niekam inam ako do temnoty a beznádeje.

fico vie

Fico vie aj to, že čím dlhšie Igor Matovič vo svojom premiérskom kresle zostane, tým dlhšie bude kvasiť zúfalstvo občanov – až si občania napokon povedia, že stačilo. Že chcú mať šancu – aj tú najmenšiu, akúkoľvek šancu – na zmenu. A podpíšu nielen petíciu za referendum, ale aj rovno zmluvu s peklom. A zabudnú na akékoľvek nádeje, ktoré si so zmenou spájali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite