Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Víťazná stratégia Igora Matoviča

.eugen Korda .názory

Predseda vlády, v citovo podfarbenom prejave, oslovil verejnosť. Vraj máme objaviť to, čo v nás je a vrátiť sa k „víťaznej stratégii boja s pandémiou“. Napísaný a poctivo nacvičený prejav, pravdepodobne prečítaný z čítačky, však zároveň odhalil, že síce hovorí skoro spisovne, ale neúprimne. A hlavne, nehovorí celú pravdu.

Eugen Korda

tak ako zvyčajne naznačoval, že za súčasný zlý stav sú zodpovedné nejaké, bližšie nešpecifikované osoby. Ďakoval o dušu lekárom, sestričkám, predavačom a predavačkám. Odvahu poďakovať sám sebe za heroický boj s jeho „hnusobou“ síce našťastie nenašiel, sľúbil však, že možno „vlastnou hlavou“ zoženie dostatok vakcín. Už sa nevieme dočkať.

Po mesiacoch skoro úplne zbytočného a pravdepodobne škodlivého celoplošného testovania, po obviňovaní partnerov, po chaoticky nastavenej očkovacej stratégii, po utajenom nákupe neschválenej ruskej vakcíny, po spochybnení svojho najlepšieho ministra Ivana Korčoka, premiér chce, aby sme verili, že to s nami myslí dobre.

Krátko po jeho prejave sa ukázala skutočná tvár a manažérske schopnosti ministra zdravotníctva. Kreténsky nastavený spôsob registrácie, keď sa uprostred noci museli príbuzní seniorov doslova pretekať o možnosť zaregistrovať svojich blízkych, ukazuje skutočnú (ne)schopnosť tejto OĽaNO garnitúry.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite