Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cirkev pod lupou. Nutnosť rovnosti

.marína Gálisová .názory .cirkev pod lupou

Pápež František šiel na návštevu Iraku napriek pandémii, napriek bezpečnostným rizikám a napriek faktu, že vyše roka neprekročil hranice Talianska. Vyjadril sa, že Iračanov nemôže sklamať. Niesol im posolstvo o nádeji a tolerancii, prosil predstaviteľov aj bežných obyvateľov Iraku, väčšinovo moslimskej krajiny, aby urobili kresťanskej menšine rovnoprávne miesto v spoločnosti.

Marína Gálisová

jeho slová však presahujú náboženský kontext. „Je nevyhnutné zabezpečiť participáciu všetkých politických, sociálnych a náboženských skupín a zaručiť základné práva všetkým občanom. Nech nikto nie je považovaný za občana druhej kategórie,“ povedal v prezidentskom paláci v Bagdade minulý piatok.

 „Prichádzam ako pútnik, ako kajúcny pútnik, aby som od Pána vyprosil odpustenie a zmierenie po rokoch vojny a terorizmu, aby som od Boha žiadal útechu pre srdcia a uzdravenie pre rany,“ oznámil vo videoodkaze, ktorý vysielala iracká televízia minulú stredu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite