Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lebo taký je Igor Matovič a nikdy iný nebude

.peter Bálik .názory

Ťažko si predstaviť fungovanie koalície, keď na premiérskom poste zostane Igor Matovič. Aj keby sa mu v najbližších dňoch podarilo ustáť túto krízu a napríklad by nakoniec obetoval hlavu ministra zdravotníctva, jeho koaliční partneri sa na neho nebudú môcť spoľahnúť. Lebo taký je Igor Matovič a nikdy iný nebude.

Peter Bálik

je politikom, ktorého pracovnou metódou je lož. V tomto smere je skvelým pokračovaním otcov-zakladateľov tejto republiky. To, čoho je schopný, ukázal už v prvých rokoch jeho politickej kariéry. Spomínate si, ako z kandidátky OĽaNO tesne pred voľbami vyštval skupinu ľudí, kde bol aj moji kolegovia Martin Mojžiš a Eugen Korda, lebo ich chcel poslať na detektor lži? Medzi nimi boli aj ľudia, ktorí patrili medzi najčestnejších politikov vôbec a on ich napriek tomu nútil, aby šli na detektor, či predtým nezobrali úplatok. 

Samozrejme, politika je v prvom rade postavená na dôvere, ako všetky ľudské vzťahy a Peter Zajac s Vladom Palkom a Ferkom Mikloškom to vtedy principiálne museli odmietnuť a s nimi na znak kolegiality nakoniec odišiel aj zvyšok. Áno, po „svetrovej“ tlačovke boli niektorým mojim kamarátom na smiech, ale zachovali sa správne. Pochopili, že s týmto človekom, ktorý hrá svoje politické hry a je schopný obetovať pravdu a morálku, to v budúcnosti nepôjde. K podobnému rozhodnutiu sa teraz priblížil Sulík s Remišovou. Pochopili, že takto to ďalej už nejde. V hre je oveľa viac, pád vlády môže navrátiť časy minulé, čo lepšie Slovensko určite nechce, ale v podstate ide o úplne rovnaký problém.   

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite