Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jankovská zažíva len to, čo kedysi spôsobila iným

.eugen Korda .názory

Byť vo väzení nie je nič, čo by si normálny človek želal zažiť. Odhliadnuc od sociopatov a recidivistov, pre ktorých je pobyt za mrežami, prerušovaný krátkym užívaním si slobody, niečím, na čo sa dá celkom dobre zvyknúť.

Eugen Korda

pre mnohých ľudí je však už len hrozba, že by mohli na nejaký čas stratiť slobodu dostatočným dôvodom, aby sa stránili všetkého, čo by ich do väzenia mohlo priviesť. 

Lenže, a v tom je ten háčik, niektorí si myslia, že ich nikdy pri nezákonnej činnosti neprichytia. Buď preto, že sú mimoriadne šikovní, alebo jednoducho preto, že ich služobné a spoločenské postavenie je zárukou toho, že sa im nič stať nemôže. A toto je aj prípad bývalej sudkyne a bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej. 

Túto ženu na slovo poslúchala časť sudcov. Triasli sa pred ňou podnikatelia, ktorých majetok sa dostal do jej zorného poľa. Neštítila sa pomáhať pri podvodoch, bola arogantná, bezcitná a pomstychtivá. Rada si užívala luxus. 

Financovala ho z úplatkov, ktoré dostávala za to, že sa podieľala na zakrývaní trestnej činnosti mnohých podnikateľských gangstrov. Verila, že pod krídlami Smeru a jeho šéfa Roberta Fica nájde vždy účinnú ochranu a pochopenie pre svoje nezákonné činy. A to sa aj celé roky dialo. 

S požehnaním straníckych špičiek postupovala po mocenskej špirále, blížila sa k jej vrcholu. To trvalo až do dňa, kedy

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite