Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neschopný predseda vlády

.eugen Korda .názory

Hlavnou úlohou každého predsedu vlády je zabezpečovať plnenie vládneho programu v domácej i zahraničnej politike, koordinovať hladkú a efektívnu činnosť ministerstiev a v neposlednom rade, deň čo deň potvrdzovať, že dôvera, ktorú mu vo voľbách dali voliči, bola opodstatnená.

Eugen Korda

je to úloha ťažká, ale splniteľná. Moc predsedu vlády je veľká a jeho právomoci mu umožňujú, aby dostál týmto úlohám a viedol vládny kabinet čo možno s najmenšími otrasmi celým volebným obdobím a to aj v prípade, že štát postihnú živelné katastrofy, pandémia či nebodaj medzinárodné konflikty. 

Predsedom vlády je práve a len preto, aby konal v záujme občanov tak, aby v zlých časoch utrpeli čo najmenšie straty na majetku a životoch a aby sa štát, v ktorom žijú, nakoniec nestal korisťou mocnejších hráčov a neupadol do ich područia. Ak hľadáme odpoveď na otázku, ako túto úlohu zvládol Igor Matovič, tak odpoveď je jednoduchá. Zlyhal a vôbec nie je dôležité pátrať po dôvodoch. Vládny kabinet sa po roku chaotického vládnutia, plného osobných útokov, klamstiev a podrazov, ocitol v agónii. A treba jasne povedať, že iniciátorom väčšiny konfliktov bol práve on. 

„Neschopný predseda vlády priviedol štát do situácie, že stráca kredit nielen v zahraničí, ale stráca hlavne dôveru občanov.“

Dnes je stav taký, že akékoľvek pokračovanie vlády na čele s premiérom Matovičom bude len predlžovaním tejto agónie a nakoniec privedie k moci politikov, ktorí po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stratili moc.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite