Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Exminister zdravotníctva Zajac: Richard Sulík – slon v porceláne

.rudolf Zajac .názory .komentár týždňa

Richard Sulík túži byť úspešným politikom a urobí pre to prakticky čokoľvek. Takmer každý problém dokáže naštudovať a nájsť riešenie, no presadzovanie riešení mu už tak dobre nejde. Tak ako v roku 2012 s Radičovej vládou, ktorá bola na spadnutie aj bez Sulíka.

dalo sa ľahko predvídať, že Iveta Radičová by dlho nevydržala tlak tandemu Dzurinda – Mikloš, pretože sa nechcela stať bábkovou premiérkou. Namiesto toho, aby Sulík ako predseda SaS pokojne čakal, ako sa tento spor vnútri SDKÚ vyrieši, vletel do toho ako slon do obchodu s čínskym porcelánom. Radičová nechala hlasovať o dôvere k vláde a bolo poorané. Výsledok? Ďalších osem rokov darovaných Ficovi, čo mu umožnilo  dokončiť projekt  unesenia republiky.

Sulík sa nenaučil, že ani v krčme, ani v politike nemôžu byť karty odkryté, najmä ak je politika i hra nervov. Zapamätal si, že už nikdy v budúcnosti vládu nepoloží. Nezapamätal si, že aby ju nepoložil, nestačí iba hlasovať tak či onak v parlamente, ale musí vedieť aj to, že špinavú bielizeň netreba prať na verejnosti. Naučil sa, že ak chce strana niečo presadiť, musí mať pripravené riešenia, aby mohla naplniť predstavy o tom, ako má spoločnosť vyzerať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite