Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Ako zachrániť koalíciu – a spravodlivosť

.štefan Hríb .názory .editoriál

Presne rok od volieb je zrejmé, že koaličná vláda potrebuje vyslať obrovský a pritom pokorný impulz, aby obnovila dôveru ľudí nielen v jej schopnosti, ale aj v štátne inštitúcie ako také. Je taký impulz k dispozícii?

Štefan Hríb

to, že vláda, odvážne nastavená na obnovenie spravodlivosti v unesenom štáte, dostala do rúk riešenie bezprecedentnej pandémie, je historicky nespravodlivé. O to viac, že bez vlastnej viny zdedila aj Smerom rozvrátené zdravotníctvo. Preto je na úvod spravodlivé povedať, že ani Matovič, ani Sulík nie sú zodpovední za všetky tie tisícky mŕtvych na covid. V tomto opozícia hanebne klame. A mlčí o svojom grandióznom podiele.

Súčasne je však pravda, že vláda Igora Matoviča v boji proti pandémii zlyhala. Lebo čísla sa nedajú oklamať. To vôbec neznamená, že opozícia by nezlyhala ešte viac – a jej nezodpovedná kritika očkovania a takmer všetkých mimoriadnych opatrení to plasticky dokazuje. Ale platí, že nová vláda koronakrízu nezvládla.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite