Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Sputnik predsedu vlády

.štefan Hríb .názory .editoriál

Neslušné spôsoby Igora Matoviča dosiahli vrchol – v čase, keď na covid zomiera aj jeho vinou najviac ľudí, podsunul verejnosti neoverený Sputnik, aby po SaS hodil vlastný problém už aj na stranu Za ľudí.

Štefan Hríb

na pochopenie všetkého okolo Sputnika stačia len tri základné fakty. 

Po prvé – nikto nemá nič proti odskúšaným vakcínam z Ruska alebo Číny. Sú to neslobodné režimy, ale ak sa preukáže, že ich vakcína je bezpečná, je možné ich nakupovať. Samozrejme, rezignujeme tým na skutočnosť, že Rusko namiesto rýchlejšieho očkovania vlastných ťažko skúšaných občanov umožní predaj nedostatkových vakcín do zahraničia, čím sa znovu potvrdí, že ruským režimom záležalo vždy viac na imidži, než na vlastných ľuďoch. 

Ale to je iný problém. Náš problém je, že ruská vakcína nie je schválená európskym regulátorom, pretože Rusko o to nepožiadalo – a preto je jej použitie hazardom s naším zdravím. Možno je bezpečná, možno nie, nevieme, a presne tento stav musí každý zodpovedný politik chápať ako stopku pre ich použitie. Už nie sme pokusné králiky ruských záujmov. A ešte nie sme ani Orbánova provincia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite