Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tretie výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

.eugen Korda .názory

Pred tromi rokmi, v stredu 21. februára, zavraždili novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinku Kušnírovú. Hovorí sa, že tá vražda navždy zmenila Slovensko. Je to naozaj tak, alebo len podliehame prianiu, aby to tak bolo?

Eugen Korda

čo všetko sa za tie tri roky udialo? Niekoľko dní po nájdení tiel dvoch mladých ľudí sa začali plniť námestia. Ľudia volali po páde vlády. Nechutný „milión na stole“ odhalil podstatu charakteru Roberta Fica. Po všetkom, čo vieme dnes, mu v skutočnosti nešlo o vypátranie vrahov. 

Chcel len zachrániť svoju politickú kariéru. Za každú cenu. A kto stál pri tomto divadle pri ňom? Policajný prezident Tibor Gašpar a Róbert Kaliňák. Ten prvý dnes čaká na spásu vo vyšetrovacej väzbe. Ten druhý sa každé ráno budí s tým, kedy dopadne ruka spravodlivosti aj na jeho plecia. 

Krátko po tomto predstavení sa z politiky minister vnútra musel porúčať a nakoniec bol pod tlakom donútený rezignovať z funkcie premiéra aj Robert Fico. 

Nepomohlo mu ani strašenie dlažobnými kockami o ktorých tvrdil, že s nimi chcú protestujúci ľudia, huckaní opozíciou, zaútočiť na Úrad vlády. 

S úškľabkom priamo do Kiskovej tváre bol donútený odovzdať moc do rúk jeho korunného princa. Spočiatku považoval Petra Pellegriniho len za figúrku, s ktorou bude môcť

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite