Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo prezradila Jankovská na Fica?

.marína Gálisová .názory

Dnes dopoludnia prišiel Robert Fico vypovedať na NAKA. Novinárom nemienil prezradiť, o čom tam bude hovoriť, vraj – „Do toho vás nič nie je.“ Ale je a veľmi. Plus je v tejto súvislosti zaujímavé, že Monika Jankovská má ísť na slobodu.

Marína Gálisová

fakt číslo jedna: Monika Jankovská sa podľa všetkého dostane na slobodu. Namiesto pobytu vo väzbe bude musieť nosiť monitorovací náramok a bude pod dohľadom probačného a mediačného úradníka.  Bude zároveň musieť oznamovať policajtovi, prokurátorovi alebo súdu každú zmenu miesta svojho pobytu. Toto je rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie. Nie je to zatiaľ právoplatné rozhodnutie, pretože prokurátorka proti nemu podala sťažnosť a o tejto sťažnosti rozhodne Najvyšší súd.

Monika Jankovská, ktorá je po tom, čo užila väčšie množstvo liekov na spanie, v nemocnici v Ružomberku, a stále má údajne psychické problémy. Znamená to, že Monika Jankovská už vyšetrovateľom povedala všetky skutočnosti, o ktorých od nej potrebovali počuť?

Fakt číslo dva: Monika Jankovská vypovedala počas svojej väzby k viacerým kauzám, aj ku kauze Petra Žigu, ktorý bol vo vládach Roberta Fica ministrom – v tej druhej ministrom životného prostredia, v tej tretej ministrom hospodárstva. Na Petra Žigu podala Jankovská aj trestné oznámenie. Tvrdí o ňom, že Žiga sa prostredníctvom nej pokúšal podplatiť sudkyňu Najvyššieho súdu, ktorá rozhodovala v spore o elektráreň v Gabčíkove. Jankovská opísala, ako za ňou prišiel Peter Žiga so sumou 100 tisíc eur a žiadal ju, aby tieto peniaze odovzdala sudkyni Pramukovej. Jankovská uvádza, že sudkyňa úplatok neprijala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite