Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Teflónový minister vraj na vláde búchal do stola a plakal

.eugen Korda .názory

Marek Krajčí v utorok, po zasadnutí pandemickej komisie, zjavne s ťažkým srdcom oznámil, že otváranie kostolov nie je v najbližších dňoch a týždňoch v žiadnom prípade na programe. Bolo vidieť, že hovorí niečo, čo by najradšej nikdy nevyslovil.

Eugen Korda

dá sa to pochopiť aj vzhľadom na to, že je to veriaci človek. O to viac si treba vážiť, že našiel odvahu postaviť sa proti výzve Konferencie biskupov Slovenska, aby vláda zvážila možnosť otvoriť kostoly. 

Lenže v situácii, v ktorej sa nachádzame, na podobný krok nemusel mať minister zas až veľa odvahy. Stačilo sa pozrieť na čísla infikovaných a počty mŕtvych. Hlúposť, akou by bolo vyhovieť biskupom, mu, našťastie, ani nenapadla a ak aj áno, tak nemal dosť odvahy presadiť to. Po tomto oznámení pred obrazovkami však už rečnil už celkom iný, teflónom obalený minister. 

Snažil sa nepravdivými číslami presvedčiť verejnosť, že nie sme na tom oveľa horšie ako iné štáty. Tvrdil, že s podielom úmrtí sme na tom podobne ako Nemecko. Tam však z hospitalizovaných pacientov na JIS-kách zomiera asi 29 percent. U nás je to 48 percent. Ak zavádzal úmyselne, tak by sa mal ísť čo najskôr vyspovedať a poprosiť o odpustenie. Na otázku, či za zlú situáciu necíti politickú zodpovednosť, už neodpovedal vôbec. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite