Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Igor Matovič vie, prečo sa do riešenia pandémie teraz nechce zapojiť

.eugen Korda .názory

Premiér pravdepodobne vie niečo, čo iní ľudia z jeho vlády ešte nevedia. Jeho výrok v rádiu Expres, že sa nebude zapájať do koaličných rokovaní o tom, aké opatrenia proti šíreniu covidu budú platiť od pondelka na Slovensku ho prezrádza.

Eugen Korda

môže to nazačovať aj to,  že on už vie, teda aspoň približne, že čísla o šírení novej, tzv. britskej mutácie koronavírusu na našom území nebudú vôbec povzbudzujúce. Skôr naopak. Bude to katastrofa.

V piatok sa na Slovensku nebude hovoriť o ničom inom. Zrejme pochopil, že šírenie vírusu sa nedarí napriek ním propagovanému celoplošnému testovaniu zabrániť. Jednoducho si zrátal, že teraz bude lepšie preniesť zodpovednosť na pandemickú komisiu a odborníkov a, samozrejme, aj na dvoch koaličných partnerov SaS a Za ľudí. 

Tieto strany sú totiž jeho úhlavní „koaliční nepriatelia“. Teraz má skvelú možnosť zrátať im všetko, vrátane ich pokusu otvoriť niektoré škôlky a školy. Časť primátorov už oznámila, že školy, ktoré spravujú, nechajú pre istotu ešte týždeň zatvorené. Zodpovednosť za otvorenie školských zariadení dnes hodil Igor Matovič na plecia týchto dvoch strán. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite