Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Fico bojuje svoj najdôležitejší boj

.eugen Korda .názory

Bojuje ako lev. To mu treba uznať. Deň čo deň sa neohrozene púšťa do boja tu za nebohého Milana Lučanského, tu za Moniku Jankovskú. Vlastným telom háji bývalého šéfa špeciálnych prokurátorov, ale aj generála Gašpara a jeho príbuzného Bödöra.

Eugen Korda

záleží mu na každom, kto čelí obvineniam zo zločinov, ktorých sa dopúšťal s takou ľahkosťou práve počas jeho vlády. Doslova sa ruje za demokraciu, dodržiavanie zákonov, či za lepšie pomery vo väzbe. Cerí zuby na všetkých, ktorí strkajú do ciel jeho kamarátov z politiky a biznisu. 

Je to celkom prirodzené a dá sa to pochopiť. Robert Fico v týchto týždňoch zvádza jeden z najväčších a najdôležitejších bojov svojho života. Aj preto tie vycerené tesáky, aj preto tie viac, či menej skryté vyhrážky policajtom, sudcom, prokurátorom a aj novinárom. 

On však každou vetou, každým slovom predneseným v televízii, parlamente, či na tlačových konferenciách bojuje výhradne za seba a o svoju slobodu. O to mu ide. Osud bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej mu je ukradnutý a už vôbec mu nejde o záchranu demokracie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite