Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

SMS priepustka cez všetky čiary

.marína Gálisová .názory

Minister zdravotníctva sa sťažuje, že situácia sa nelepší. No, nelepší sa, lebo sa nemôže. Napríklad oná atómová bomba, alias plošné tesovanie, alias plošný skríning, dokazuje svoj potenciál vystupňovať ďalšie šírenie infekcie. Ale to nič, minister pozná recept. Posielajte SMS a pustia vás von.

Marína Gálisová

ako by to fungovalo? Ako priepustka v elektronickej forme. Najskôr by prišiel tvrdý zákaz vychádzania. A z tohto zákazu by sme sa mohli dostať na elektronickú priepustku, ktorú by sme si vyžiadali poslaním SMS. V tej SMS by sme zrejme museli uviesť, aký úkon sa chystáme „vonku“ vykonať. Tú SMS by nejaký systém musel vyhodnotiť, zvážiť oprávnenosť žiadosť, jej realizovateľnosť a zdravotnú nezávadnosť. A potom by nám prišla späť SMS o tom, koľko času nám na daný úkon „vonku“ systém pridelil. Pointou by bolo, že tieto SMS priepustky by od nás tam „vonku“ požadovali policajti. Fajn.

Ono to má aj isté rácio. To rácio spočíva v tom, že ľudia naozaj všeličo nerešpektujú a všelijako sa správajú a to do istej miery prispieva k šíreniu vírusu. Proti tomuto šíreniu sa dajú prijímať všelijaké opatrenia. Ale množstvo z tých opatrení, čo prijímame na Slovensku, je chaotické, pôsobí náhodne a nepremyslene. Vlastne jediným pevným bodom slovenského národného boja proti korone je opakované plošné testovanie či skríning.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite