Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečku: Zlý minister v zlom týždni

.tomáš Němeček .názory .český týždeň Tomáša Němečka

Český minister zdravotníctva Jan Blatný prekonal sto dní vo funkcii – a rekord v počte chýb. Nebude odvolaný hlavne preto, že by premiér Andrej Babiš musel nájsť už štvrtého šéfa rezortu za štyri mesiace.

Tomáš Němeček

v parlamente sa Blatný pred desiatimi dňami rozhovoril o tom, že ľudí zomretých na covid-19 evidujeme príliš poctivo: „Keďže my tak vykazujeme každého, kto zomrie aj na autonehodu a má covid, potom ten deň máme okolo 150 mŕtvych." Prepána...! Za minulý rok zomrelo až do polovičky decembra v Česku o 16,5 tisíca ľudí viac, ako je priemer (zvyčajne to býva okolo 110-tisíc). To nie sú nehody: krivka úmrtí kopíruje vývoj choroby. Vlaňajší rok znamená najväčší nárast v počte zomretých v porevolučnej histórii a vôbec prvýkrát od druhej svetovej vojny výrazne klesne doba dožitia. Jan Blatný bol však vo forme, takže v televízii vykladal, aké je príliš drahé testovanie, vraj už stálo miliardu eur (prestrelil skoro na trojnásobok). Jeho rezort potom odporučil krajom pozastaviť očkovanie, pretože nie sú vakcíny... Tu už ani premiér nevydržal a vyrazil hasiť požiar: diskusia o mŕtvych je „nevhodná“, náklady na testovanie sú nižšie a očkovať sa musí ďalej. Nováčik Blatný vraj len „nie je mediálne skúsený“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite