Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Roman Mikulec sa ministrom vnútra nemal nikdy stať

.eugen Korda .názory

Ministra vnútra Romana Mikulca som spoznal v čase, keď ho Ficova vláda chcela dostať do väzenia. Nastrčili mu do auta USB kľúč. Mali byť na ňom tajné informácie. Roky ho vláčili po súdoch. Nakoniec ho spod všetkých obvinení oslobodili.

Eugen Korda

vážil som si ho za jeho postoj pri odhaľovaní podvodov priamo vo vojenskej tajnej službe a hlavne za to, že umožnil ako jej riaditeľ svojmu podriadenému Vladimírovi Suchodolinskému, aby podvody zadokumentoval. 

Tento vzácny a čestný človek neskôr podľahol rakovine a z Romana Mikulca sa stal minister vnútra. Kto vie, čo by na jeho kroky v pozícii ministra dnes povedal jeho bývalý podriadený a priateľ keby žil? Neviem. Už pri nástupe do funkcie sa dopustil prešľapu, keď chcel na jednu z najdôležitejších funkcii na ministerstve posadiť pani Bilecovú, dôvodne podozrivú, že kryla podvody s DPH. 

Táto dáma si zmenila meno a odišla pracovať do jednej utajenej inštitúcie, ktorá sídli v priestoroch ministerstva  obrany. Pre túto inštitúciu ako agent v utajení pracoval aj jeho vtedajší štátny tajomník Lukáš Kyselica. Náhoda? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite