Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Týždeň Maríny Gálisovej: Pobúrila ma jedna vec. Nutnosť preukázať sa negatívnym testom aj na benzínovej pumpe

.marína Gálisová .názory .týždeň

Môj hlavný prob­lém spočíva v tom, čo je s negatívnym testom dovolené a čo bez toho, aby šiel človek na test, bude zakázané.

Marína Gálisová

nemať Trumpa nestačí

Inaugurácia Joea Bidena bola oslavou návratu do normálu. Aspoň v to veľká časť Američanov dúfa. Veľmi dúfam s nimi. No bojím sa, že latka bude vďaka tomu, čo najmä na konci obdobia predviedol Donald Trump, nízko. Mnoho ľudí totiž nevolilo ani tak Bidena; volili štýlom „len nie Trump“. Postupne sa ukáže, či Biden okrem pozitíva, že nie je Trump, prinesie aj pozitívum rozumných politických krokov. 

Iste, bude to úľava, že Biden nevykrikuje škaredé invektívy na názorových oponentov a netweetuje o každom pohnutí svojej mysle (či tráviacej sústavy). Ale už vidieť, že Biden ustupuje etatistom na ľavom krídle svojej strany a zvyšuje vplyv štátu (nuž, sám je skôr etatista). Vidieť, že ustupuje Iránu a sotva bude zastávať Izrael tak ako jeho predchodca.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite