Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Plaváková z Progresívneho Slovenska: Čo by teraz mala vláda robiť čo najintenzívnejšie?

.lucia Plaváková .názory .neparlamentná alternatíva

Chýbajúce informácie o  vakcinácii prehlbujú pocit, že koniec pandémie je v  nedohľadne. Po úvodnej PR akcii, v  ktorej bolo zaočkovaných päťdesiat zdravotníkov, mala prísť stratégia očkovania. Tá sa mení zo dňa na deň. Dnes je hlavným kritériom vek, čo bude kritériom za niekoľko dní, nevieme. Zástupcovia neparlamentných strán ponúkajú svoj pohľad na očkovanie.

začala by som jednou pochvalou. Teší ma, že vláda vypočula výzvy odbornej i  laickej verejnosti a  doobjednala ďalšie štyri milióny vakcín proti chorobe covid-19. Keďže očkovanie je našou jedinou cestou, ako poraziť pandémiu a  vyjsť z  nej bez ďalších zbytočných strát na ľudských životoch, je to veľmi dôležitá správa. 

Čo by však teraz mala vláda robiť čo najintenzívnejšie? Informovať, informovať, informovať. Je dôležité, aby ľudia mali čo najpresnejšie informácie o  očkovaní. Jednak to smeruje k  cieľu presvedčiť ich, aby sa zaočkovať dali, a  zároveň to dá ľuďom záruky, že proces očkovania je naozaj perfektne pripravený. Je?  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite