Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Simon z Maďarského fóra o zvládaní pandémie: Prosím, kto tu tomu velí?

.zsolt Simon .názory .neparlamentná alternatíva

Pandémia covid-19 je vírusové ochorenie, ktoré sa dnes nekontrolovateľne šíri, preplňuje nemocnice a obmedzuje starostlivosť o pacientov, ktorých sa nám doteraz darilo celkom úspešne liečiť. Riešenie situácie je v rukách vlády ako ústredného orgánu štátnej moci. Nie niektorých jej členov.

verte, nikoho z občanov nezaujímajú vaše osobné žabomyšie vojny či vaše vyznania na sociálnych sieťach. Občania očakávajú riešenie, ktoré   funguje a má jasné pravidlá. Riešenia, ktoré sú predvídateľné a keby boli aj verejne kontrolovateľné a odborne podložené, tak by to bolo skvelé. Reálna situácia je taká, že ani slová hlavného hygienika, ani postoje ministra zdravotníctva neboli tie, ktoré sa pretavili do reality.

Tento stav je, žiaľ, výsledkom komunikačného chaosu vládnych predstaviteľov. To, čo platilo v pondelok, bolo už v utorok doobeda inak a do večera sa to ešte dvakrát zmenilo a z jasných pravidiel sa našli nespočetné výnimky. Vláda „rozhodovala“ ako kolektívny orgán bez manažéra tohto krízového stavu.   Dokonca ani minister zdravotníctva svoje riešenia presadiť nevedel.

Dnes vyviňovanie, že za tento stav môže ten či onen člen vlády alebo politická strana je len ukážkou, akú obrov­ skú neskúsenosť majú všetci členovia so spoločným vládnutím. Prosím, nadýchnite sa a uvedomte si, v akej situácii je krajina a začnite sa podľa toho správať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite