Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Eugena Kordu: Znásilnené grafy

.eugen Korda .názory ..týždeň

Viem, môže to smrdieť snahou zapáčiť sa môjmu šéfredaktorovi. Nie je to tak. Chcem len upriamiť pozornosť čitateľov na jeho rozhovor s bývalým šéfom Inštitútu zdravotnej politiky Martinom Smatanom.

Eugen Korda

podrobne v ňom vysvetľuje, čo krivky grafu, ktorý na tlačovej konferencii použil predseda vlády ako nátlakový „atómový kufrík“ proti odporcom celoplošného testovania, v skutočnosti znamenajú a aká je pravda. A teda boli to zistenia, nad ktorými divákom Lampy museli vlasy dupkom vstávať. Ubezpečujem všetkých, ktorí si ten rozhovor pozrú, že ich čaká šok. V suchých, dalo by sa povedať, že „bezcitných“ vyjadreniach sa na nich vyvalí celá obludnosť zavádzajúcich a lživých tvrdení, ktoré Igor Matovič pred televíznymi kamerami predvádzal.

Martin Smatana prostredníctvom grafu a suchých čísiel ukázal skutočnú podobu predsedu vlády. Tento rozhovor sa práve preto dostal do tejto rubriky a ja ho považujem za jednu z dôležitých udalostí týždňa.

 V tejto súvislosti mi nedá necitovať z článku Martina Mojžiša 25. list kukuričnému premiérovi. Autor sa pýta predsedu vlády: „Kto z národniarov ocenil, že zatiaľ čo Danko obrovský falický symbol slovenskému národu postavil, ty si sa osobne takým symbolom stal“. Howg!

komu vyhovuje vakcinačný plán

Keby išlo len o Cibulkovú, tak by bolo zbytočné trápiť touto témou klávesnicu počítača a hlavne zrak čitateľov .týždňa. Problém však nie je len v tom, že táto dáma si spolu so svojím manželom vybavili akési „neúmyselne prednostné“ očkovanie. Problém je v inom. Štát (ministerstvo zdravotníctva) tvrdí, že nájsť, koľko neoprávnených očkovaní už prebehlo, by bola strašná, takmer nevykonateľná práca. A pritom stačí tak málo. Zverejniť zoznamy zaočkovaných ľudí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite