Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podivná diskriminácia kňaza. Absurdné? Áno

.michal Oláh .názory

„Ďakujeme za záujem o kúpu prevodovky na našom e-shope...Vzhľadom k tomu, že vedenie našej firmy sa rozhodlo nepodporovať žiadnu cirkevnú organizáciu, Vás informujeme o zrušení objednávky...neuzatvárame žiadne zmluvy ani vystavujeme faktúry organizáciám, ktoré sú spojené s cirkvou“.

Michal Oláh

absurdné? Áno. Pokiaľ nie dosť, dosaďte si za slovo „cirkvou“ slovné spojenie „židovskou obcou“ alebo „Rómami“. Túto hlúpu odpoveď dostal e-mailom pred niekoľkými dňami katolícky kňaz zo západného Slovenska po objednávke súčiastky do vykurovacieho kotla za 75 eur. Zaplatiť chcel zo služobného účtu, faktúra mala byť preto vystavená na farský úrad. Firma z Košického kraja, ktorej názov nechcel duchovný zverejňovať, bezdôvodne odmietla uzavrieť obchod s regionálnym predstaviteľom rímskokatolíckej cirkvi. Napriek tomu, že farár súčiastku potreboval na zabezpečenie jednej zo základných životných potrieb – tepla. 

Problém by sme možno s prižmúrenými očami mohli hodiť za hlavu ako „nedorozumenie“, ak by sme neboli krajinou s dlhodobými problémami v oblasti diskriminácie. Len minulý rok nás Európska komisia proti rasizmu a intolerancii (ECRI) vo svojej monitorovacej správe o stave ľudských práv na Slovensku upozornila na problémy v oblastiach rasizmu, diskriminácie, xenofóbie, antisemitizmu a intolerancie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite