Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Listy kukuričnému premiérovi 25

.martin Mojžiš .názory

Písať Matovičovi, o Matovičovi, proti Matovičovi a tak ďalej, má čoraz menší význam. Keď sa o zábavu stará on sám, načo sa mu do toho pliesť? Celkom stačí občas ho pochváliť.

Martin Mojžiš

kamoško,

predom môjho listu ti chcem čo najsrdečnejšie zablahoželať k svetovému prvenstvu. Myslím, že ti k nemu ešte nikto neblahoželal, aspoň teda nie verejne, a to mi pripadá trochu nespravodlivé. Ak si niečo zaslúžiš, máš to dostať.

Nezáujem, ktorý o teba svet prejavuje, je zarážajúci. Prečo je aj takmer po roku tvojej vlády považovaný za vzor štátnika nejaký Churchill, a nie ty? Churchillov bonmot – „Neverím štatistike, ktorú som vlastnoručne nesfalšoval.“ – budú citovať donekonečna, ale tvoju eskamotérsku prácu s grafom nikto ani len nespomenie. Podobne je to s jeho citátom – „Svoj cieľ nikdy nedosiahneš, ak sa budeš zastavovať a hádzať kamene na každého štekajúceho psa.“ Celou svojou politickou kariérou si predsa úplne jasne dokázal, že ak je tvojim cieľom zastavovať a hádzať kamene na každého štekajúceho psa, potom sa Churchill celkom zjavne mýli. Ale znova, jeho citujú a teba nie. No a do tretice ešte jeden Churchillov nezmysel – „Existujú tri druhy nepriateľov: obyčajní nepriatelia, nepriatelia na smrť a stranícki kolegovia.“ To nikdy nevidel OĽaNO?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite