Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Toto má zmazať Cibulkovej vinu? V tom prípade sa chcem zaočkovať aj ja

.eugen Korda .názory

V okamihu, keď do skupín, ktoré majú byť prednostne očkované, zaradili aj ľudí z tzv. „kritickej infraštruktúry“ bolo jasné, čo sa stane. A aj sa to stalo.

Eugen Korda

ukázalo sa, že veľká časť Slovenska sa vlastne skladá z jednej, pomerne veľkej kritickej infraštruktúry, aj keď nikto presne nezadefinoval, čo to tá kritická infraštruktúra vlastne je.

Stovky, možno tisícky úplne bezvýznamných úradníkov, bez ktorých by štát určite fungoval oveľa lepšie ako funguje s nimi, sa zrazu potajomky domáhajú možnosti byť zaradení do zoznamu privilegovaných jedincov, na ktorých čaká spásonosná vakcína.

Ten zástup bezcharakterných jedincov na pokútne a protekčné zaočkovanie sa každý deň predlžuje úmerne s nárastom počtov ľudí, ktorí sa infikovali a zomreli. Len ten zástup nevidíme, lebo je dobre skrytý v utajených poradovníkoch. Čo bráni štátu zverejniť ich? Nič, možno len obava, že by sme sa dozvedeli skutočný rozsah podvodov a asi by sme sa nestačili diviť, kto všetko sa dočkal vytúženej vakcinácie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite