Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vicepremiér je Holý

.šimon Jeseňák .názory

Minulý rok zaviedla Česká republika lockdown, ktorý bol spojený so zatvorením všetkých krčiem, barov a reštaurácií. Vtedajší minister zdravotníctva Roman Prymula si napriek jeho vlastným nariadeniam zašiel do reštaurácie na rokovanie. Následne po istom tlaku verejnosti i svojho eštébáckeho premiéra odstúpil z funkcie. Amatér jeden.

Šimon Jeseňák

ak by exminister zdravotníctva podrobnejšie sledoval slovenskú politickú scénu, vedel by, že za takéto „smiešne“ prešľapy sa odstupovať rozhodne nemusí. Na Slovensku môže politik ukradnúť +/- celú svoju diplomovú prácu a po prevalení kauzy povedať, že to bola chyba a následne neodstúpiť zo svojej funkcie a povedať, že všetko bolo lege artis. V preklade do ľudského jazyka nám teda Mgr. Kollár a neskôr aj Mgr. Matovič (alebo Ing., už neviem) povedali po vzore istého nebohého Paľa z Košíc „vyhraj voľby a môžeš všetko“.  Nanešťastie, vo vláde už nepôsobí Lucia Žitňanská, ktorá by pri podobných prešľapoch vyslovila svoje hlboké znepokojenie.

Na súčasnej situácii je najhoršie, že nie je prekvapivá, alebo, lepšie povedané, prekvapivá by mala byť minimálne reakcia hlavného aktéra najnovšej kauzy výletov za rodinou vicepremiéra Štefana Holého, ktorý v princípe všetkým ukázal vztýčený prostredník. On totiž za rodinou chodiť môže, lebo je zo strany Sme rodina, teda lieblinga Mgr/Ing. Matoviča. PhDr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD., MPH udelil Štefanovi Holému výnimku, ktorá znamená, že po príchode zo zahraničia Holý nemusí ísť do karantény a ako bonus ani len na PCR test. Veď na čo by tam aj šiel. Čo je dovolené Bohovi, nie je dovolené volovi. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite