Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Šimona Jeseňáka: Osuský, Lexmann a Mikloško sú stále demokrati

.šimon Jeseňák .názory .týždeň

Ani jeden z konzervatívcov by nehlasoval za Trumpa bez gumených rukavíc, a zároveň nik z nich neháji počínanie fanatikov, útočiacich na Kapitol.

Šimon Jeseňák

demokrati napriek Trumpovi

Peter Osuský, František Mikloško si v ankete viacerých médií dovolili neslýchané. V prezidentských voľbách by volili Trumpa namiesto Bidena. Ani jeden zo slovenských konzervatívcov by ho nevolil s nadšením, o čom svedčia aj slova Petra Osuského, ktorý pre Postoj povedal: „ako presvedčený republikán hľadím na americké voľby s krvácajúcim srdcom. Zhýčkaný Ronaldom Reaganom, spokojný s Bushom otcom i synom, smutný z nezvolenia dobrých  kandidátov Roberta Dola a Mitta Romneyho, no predovšetkým Johna McCaina, nedokážem pochopiť personálnu biedu Grand Old Party. Otázkou zostáva, či nejde o biedny vkus tých, pre ktorých je súčasná ponuka dobrou ponukou. To platí pre oba tábory.“ 

Ani jeden z konzervatívcov by nehlasoval za Trumpa bez gumených rukavíc, a zároveň nik z nich neháji počínanie fanatikov, útočiacich na Kapitol. Trumpa by nevolili z obdivu k jeho osobe, ale preto, že na druhú misku váh dali progresívno-ľavicový, či v prípadoch ako Alexandria Ocasio-Cortez a Bernie Sanders rovno neomarxistický ťah demokratov. Títo konzervatívci zároveň en bloc odsúdili barbarstvo americkej verzie Občianskeho tribunálu vo Washingtone DC. Takže jedno vyjadrenie pre Postoj či pár komentov na FB iste nemení Petra Osuského, Miriam Lexmann či Františka Mikloška z celoživotných demokratov (v európskom slova zmysle) na odporcov demokracie, ako sa im to teraz podsúva. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite