Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Simon z Maďarského fóra o Lučanskom: V našej spoločnosti zjavne niečo nefunguje!

.zsolt Simon .názory .neparlamentná alternatíva

Smrť bývalého šéfa policajného zboru a obvineného Milana Lučanského vyvolala veľa reakcií naprieč politickým spektrom a verejnosťou. Politici z mimoparlamentných strán hovoria o potrebe krotiť rôzne konšpiračné teórie o samovražde. Zároveň kritizujú vedenie Smeru či Hlasu, že sa priživujú na smrti dlhoročného policajta.

v  našej spoločnosti zjavne niečo nefunguje! Z  môjho pohľadu je to posudzovanie dobra a  zla. Ľudia strácajú schopnosť rozoznať pravdu od hoaxov. Bývalý policajný prezident Lučanský dosiahol vo svojom profesijnom živote nejeden úspech. No v  pozícii šéfa policajnej inšpekcie nevidel alebo nechcel vidieť   prešľapy. Jeho nečinnosť viedla k  rozmachu zneužitia právomocí policajtov a  k  bujneniu korupcie v  tejto inštitúcii. V  plnej miere rešpektujem prezumpciu neviny za činy, ktoré mu boli kladené za vinu a  neboli dokázané. Podľa príslovia „Medzi vinníkmi je zodpovedný aj ten, kto mlčí“. 

Ľudia stratili dôveru v  štátne inštitúcie... Súdy, vláda, parlament, prokuratúra,  polícia stratili dôveryhodnosť nielen vimou Kaliňáka a  Smeru, ale aj Gašpara, Jankovskej, a  áno aj  Lučanského. Velebenie človeka či ľudí, ktorí prispeli k  budovaniu mafiánskej krajiny a  pomáhali zahladzovať protiprávne konania, a  to aj v  prípade, že „len“ mlčali, nie je správne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite