Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hipš zo Spolu o Lučanskom: Zimomriavky idú aj z rozvášnených samozvaných vyšetrovateľov

.juraj Hipš .názory .neparlamentná alternatíva

Smrť bývalého šéfa policajného zboru a obvineného Milana Lučanského vyvolala veľa reakcií naprieč politickým spektrom a verejnosťou. Politici z mimoparlamentných strán hovoria o potrebe krotiť rôzne konšpiračné teórie o samovražde. Zároveň kritizujú vedenie Smeru či Hlasu, že sa priživujú na smrti dlhoročného policajta.

minulý týždeň som organizoval diskusiu s  Petrom Visolajským z  nitrianskej nemocnice, Alenou Koščálovou z  Kramárov a  matematikom Richardom Kollárom. Diskusia s  lekármi z  prvej línie vyvolávala zimomriavky. Tie príbehy z  nemocníc sú skutočne alarmujúce. 

Pacienti čakajúci aj niekoľko hodín v  sanitkách, pokiaľ sa uvoľní lôžko. Obsadené pľúcne ventilácie a  nádej, že nepríde k  žiadnej vážnej havárii. Pretože nikto nechce stáť pred rozhodnutím, koho nakoniec zachrániť. Prosba lekárov, aby ľudia nevolali každý deň a  nezisťovali stav svojho príbuzného. Je pochopiteľné, že sa bojíme o  svojich blízkych. Ale nemocničný personál nestíha a  potrebuje každú minútu pre hospitalizovaných. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite