Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lexmann z KDH: Je dôležité, aby v nás prevládla pozitívna črta národa – solidárna a zodpovedná tvár

.miriam Lexmann .názory .neparlamentná alternatíva

Počas roku 2021 budeme čeliť výzve, aby sme prekonali pandémiu pomocou očkovania a ustáli dôsledky chorobného roku 2020. Nevyspytateľnosť sa vlečie celou ľudskou existenciou a nevieme, či v ďalšom roku nepríde ďalšia „čierna labuť“. Či budeme riešiť len ďalšie politické roztržky alebo odhalíme riešenia skutočných výziev, píšu členovia mimoparlamentných strán.

úspech nie je konečný, neúspech nie je fatálny. Odvaha pokračovať je to, čo sa počíta. Keď tieto slová vyslovil Winston Churchill, stál uprostred extrémne ťažkého zápasu. Tento postoj však podnietil cestu k víťazstvu, ku ktorému prispel nielen na čele krajiny, ale spolu s ňou aj na čele svetového boja so zlom. Tento postoj prekračuje dobu a dnes je odpoveďou aj na hlavnú budúcoročnú výzvu pre Slovensko. 

To tento rok zažilo veľký úspech, ktorý ľuďom túžiacim po slušnej a spravodlivej krajine priniesol nádej, že zápas s chorobou nespravodlivosti a korupcie môže byť po dlhých rokoch skutočný a účinný. Tento úspech však nie je konečný, je to len začiatok dlhodobej cesty. Tá bude úspešná iba vtedy, ak v tomto zápase budeme ako spoločnosť vytrvalí, poctiví a jednotní. V čase volieb však nik nepočítal s tým, že do pozitívnej atmosféry tak hlasno prehovorí nová choroba.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite