Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Gál z Maďarského fóra: Vyzerá to dosť pesimisticky? Možno

.zsolt Gál .názory .neparlamentná alternatíva

Počas roku 2021 budeme čeliť výzve, aby sme prekonali pandémiu pomocou očkovania a ustáli dôsledky chorobného roku 2020. Nevyspytateľnosť sa vlečie celou ľudskou existenciou a nevieme, či v ďalšom roku nepríde ďalšia „čierna labuť“. Či budeme riešiť len ďalšie politické roztržky alebo odhalíme riešenia skutočných výziev, píšu členovia mimoparlamentných strán.

keď vychádzam z toho, že koronakrízu nejako zvládneme vďaka očkovaniu (hoci je to dosť optimistická prognóza vzhľadom na postoje veľkej časti obyvateľstva), a že už nepríde ďalšia „čierna labuť“ – pandémia covid-19 stačila tak na dekádu, tak najväčšou výzvou roku 2021 budú ekonomické dôsledky krízy. Predovšetkým rozpočtové.

Vo verejných financiách to vyzerá na dokonalú búrku. Deficit nám vyletel do astronomických výšok, verejný dlh láme rekordy, a žiadna konsolidácia nie je ani na obzore. Vlastne všetky predpoklady hovoria v jej neprospech. Po prvé, rozpočet verejnej správy, ktorý sa prijíma na tri roky dopredu, jasne demonštruje, že vláda nemá žiadny plán na zníženie obrovských rozpočtových schodkov ani v rokoch 2022–2023.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite