Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rudolf Zajac: Dôvera sa naočkovať nedá

.rudolf Zajac .názory .názory

Rok 2020 bol asi najťažší od novembra’89. Stará vláda Petra Pellegriniho podcenila hrozbu pandémie covid-19, hoci už začiatkom januára 2020 bolo zrejmé aj v Európe, že infekcia sa vymkla kontrole v Číne, kde vznikla.

voľby z konca februára dopadli tak, že sa k moci dostala vláda na čele s Obyčajnými ľuďmi, ktorí neobyčajne vyhrali voľby. Vznikla štvorkoalícia, ktorá pomerne rýchlo zostavila vládu. Už pri tvorbe programového vyhlásenia vlády však bolo zjavné, že strany, ktoré sa dohodli na spoločnom vládnutí, nemajú ani minimálnu predstavu o tom, čo znamená spoločne vládnuť. Tézy programového vyhlásenia sa robili stranícky, a nie koalične, tvrdo sa presadzovali názory iba tej strany, ktorá dostala príslušné ministerstvo. To je možno jedna z príčin častého javu, že koalične strany si robili prinajmenšom vo verbálnej rovine napriek. To platí dodnes. Ukázalo sa, že víťazne strany, až na pár výnimiek, neboli pripravené vládnuť. To platí dodnes. Slovensko potrebovalo zásadnú obmenu a na tom nič nezmenil ani covid-19. 

Pokiaľ ide o zdravotníctvo v roku 2020, tak programové vyhlásenie týkajúce sa zdravotníctva bolo najdlhšie, najslabšie a najdrahšie, aké kedy bolo napísané. Nosným prvkom bolo preferovanie štátu ako poisťovateľa, poskytovateľa, ale nie ako platiteľa poistného. Celý rok 2020 platil štát hanebne málo za svojich poistencov. Dňa 24. apríla tohto roku bol v relácii Pod lampou u Štefana Hríba minister Krajčí. Dostal priestor hodinu a 43 minút, pritom bolo presne hodinu a 40 minút jasné, že ten človek tam nemá čo robiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite