Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stačilo očkovania štátnych „influencerov“. Sú tu ľudia, čo vakcínu ozaj potrebujú

.marína Gálisová .názory

Očkovanie politikov medzi prvými je dvojsečné. Zaočkovať v prvom slede a v priamom prenose prezidentku je dobrá vec: aj pre fungovanie štátu, aj pre informovanie občanov. Ale pokračovať týmto štýlom ďalej? Radšej nie.

Marína Gálisová

pod pokračovaním týmto štýlom myslím očkovanie, ktoré postupuje ministerstvami – od ministrov k štátnym tajomníkom a postupne aj k ďalším štátnym kvázi VIP. Europoslanci už tiež mali to šťastie. Naozaj to bolo u každého a každej nutné takto skoro? Aj mladí a zdraví sa z titulu svojho postavenia dostali k vakcíne, ktorej množstvo je obmedzené, prednostne. Dôvod? Vraj sú to ľudia maximálne dôležití pre chod štátu. A vraj sa tak občania presvedčia, že vakcína je v poriadku, že sa jej netreba báť a treba nasledovať príklad politickej elity. Osobne s tým mám niekoľko problémov.

Jeden problém je s definíciou dôležitosti. Zďaleka nie všetci títo prví očkovanci patria k naozaj kritickej infraštruktúre štátu, nepočítajú sa do nej ani za normálnych okolností. A v pandémii už vôbec nie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite