Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juraj Šeliga o pondelkovom zasadnutí parlamentu: Neviem, v koho hlave tento nápad vznikol

.eugen Korda .názory

V pondelok popoludní sa odohrá v krátkych dejinách Slovenska celkom ojedinelá udalosť. Prvé zasadanie Národnej rady Slovenskej republiky, na ktoré bude mať hlavným hygienikom oficiálne povolený vstup aj koronavírus.

Eugen Korda

vládna koalícia po krátkom prehováraní urobila z hlavného hygienika muža, ktorý rozhodol o tom, že poslanci sa môžu zísť a rokovať napriek tomu, že zasadačke bude sedieť aj niekoľko pozitívnych osôb. Dôvod je jednoduchý. Vraj potrebujú schváliť ústavný zákon o núdzovom stave a bez chorých poslancov vládnej koalície nemajú na jeho prijatie dosť hlasov. 

To je síce pravda, ale je záhadou, prečo to neurobili v čase, keď pandemická situácia bola oveľa lepšia a v parlamente neboli nahlásené žiadne pozitívne osoby. Teda aspoň nie v koaličných radoch. Do parlamentu tak dnes viac-menej dobrovoľne prídu aj poslanci, ktorí by mali byť v karanténe a liečiť sa. 

Možno príde aj premiér Matovič, ktorému sa práve dnes karanténa skončila a on by tam mal obhajovať, prečo k takémuto samovražednému kroku bolo potrebné pristúpiť. Zákaz vychádzania a zhromažďovania, ktorý tento zákon umožňuje opäť zaviesť aj tak nikto poriadne nedodržiava a všetky ostatné zákazy pokojne môže vydávať Úrad verejného zdravotníctva. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite