Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Najväčší papaláš týždňa: Vicepremiér Holý alias nový typ pendlera

.marína Gálisová .názory

Tak si to zhrňme. Vo Veľkej Británii sa šíri mutácia koronavírusu, údajne o 70 percent infekčnejšia. Odtiaľ sa nedávno vrátil vicepremiér Holý. Na otázku, či si dal vykonať PCR alebo antigénový test, neodpovedal. Karanténu zjavne neriešil.

Marína Gálisová

krivky infikovaných medzitým stúpajú. Stúpa aj percentuálne zastúpenie pozitívnych testov medzi počtom vykonaných testov. Stúpa tiež počet hospitalizovaných, stúpa množstvo úmrtí na koronavírus. Bezpochyby stúpajú aj úmrtia z iných príčin, alebo ešte budú, pretože v takejto situácii je otázne, nakoľko môže byť riadne poskytovaná zdravotná starostlivosť.

Veľa z toho sa deje aj v iných krajinách. Česko hlási najvyššie počty infikovaných od začiatku novembra. Nemecko dnes oznámilo smutne rekordný počet kovidových úmrtí. Sme na tom zle, ale zle sú na tom aj iní, to je pravda. Keďže pandémia stále prebieha, je až nemožné hodnotiť, čo z našej situácie majú na svedomí práve tie chaotické a neskoré a deravé opatrenia. Skoro by sa dalo povedať, že nech robia krajiny, čo robia, pandémia sa musí vyzúriť a možno až s odstupom niekoľkých rokov sa bude dať presnejšie stanoviť, ktoré konkrétne opatrenie na ňu účinkovalo a ako.

Môžeme teda povedať, že nerobíme nič horšie ako iné krajiny? Kdeže, to by bol obrovský omyl.

Krajiny ako Nemecko, Veľká Británia, Švédsko, Švajčiarsko, Holandsko, Nórsko určite robia počas riešenia pandémie chyby, pretože v takej situácii ich robí každý.

Slovensko však vyčnieva v jednom: vidieť tu neúmerný level papalášizmu – javu, ktorý sa na západ od nás len tak ľahko neobjaví a ktorý v čase pandémie fatálne škodí. Najnovším papalášom týždňa je vicepremiér Holý alias nový level pendlera.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite