Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

McCartneyho trojka. Oneskorená hudobná udalosť roka prichádza

.peter Bálik .názory

Paul McCartney bol tento rok hrdý na dve veci, ktoré spravil počas lockdownu. Na svoj nový kuchynský stôl a nový album. Kvalitu stola nechajme na posúdenie remeselníkov, ale isto sa môžeme začať baviť o jeho najnovšom album McCartney III, ktorý vychádza práve tento týždeň a podľa ohlasu oneskorenou hudobnou udalosťou tohto roka.

Peter Bálik

kto pozná jeho hudobný príbeh, už podľa názvu vie, že jeho osemnásta sólovka nadväzuje na tradíciu jeho domácich albumov McCartney I a McCartney II, ktorú nahral sám nástroj po nástroji vo svojom v domácom štúdiu. Pri každej nahrávke tejto trilógie stáli zlomové udalosti. 

.týždeň

Prvý diel vznikol hneď po rozpade skupiny The Beatles, druhý zas po rozpustení kapely The Wings. Tentoraz si s Paulovým osudom podobne ako s našimi životmi pohral náš súčasný najväčší nepriateľ – covid-19.Na začiatku toho roka mal McCartney naplánovaných niekoľko zaujímavých projektov. Čakala ho divadelná hra, ku ktorej napísal hudbu a koncert na Glastonbury. Na jeseň mal prísť do kín Get Back od režiséra Petra Jacksona, ktorý sa novým pohľadom pozerá na nahrávanie albumu Let It Be. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite