Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zbavili sme sa RegioJetu. Konečne

.šimon Jeseňák .názory

Na Slovensku je podnikať radosť. Hlavne v preregulovanej železničnej doprave. Raz za čas sa nájde podnikateľ, ktorý na trh prinesie lepšie, lacnejšie a kvalitnejšie služby. Štátny moloch sa mu však za to zatiaľ vždy dokázal odvďačiť.

Šimon Jeseňák

o ekológii kváka kadekto a počúvame o tom, že je mimoriadne dôležité, aby sme sa z áut, v ktorých je zvyčajne len vodič a menej často aspoň jeden pasažier, presunuli do hromadnej dopravy. Centrálni plánovači však zabudli na to, že ľudia už boli za hranicami tohto panoptika menom Slovensko a videli, že hlavná vlaková stanica nepáchne močom, nevyzerá ako z béčkového hororu a ako bonus sa v staniciach, ešte aj v takej Tirrane, dá v bezpečí a kultúrne počkať na vlak.

Pred niekoľkými rokmi začal na trase Košice Bratislava premávať RegioJet. Jeho služby pritom neboli nejakým svetovým nadštandardom. Vlaky Regiojetu však boli čisté, stewardi príjemní, ceny dostupné a vlaky nehoreli ako naše nemocnice v roku 2020.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite