Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ficov strach musí byť obrovský

.marína Gálisová .názory

Robert Fico je s blížiacou sa voľbou generálneho prokurátora očividne čím ďalej, tým nervóznejší. Alebo skôr zúfalý. Jeho zúfalstvo sa prejavuje rozličnými spôsobmi. Občas tragicky, občas zábavne.

Marína Gálisová

v poslednom čase sa bývalý premiér rád stavia do roly obete a pokúša sa získať súcit verejnosti. Na protestoch 17. novembra sa človek, ktorý sedel na najvyššej špici vedenia štátu v ére, keď tu mala mafia raj, pokúsil vystupovať ako obeť šikanovania a politického teroru. Bolo na ňom jasne vidieť, ako sa bojí. Nič, čo mu pozeralo z očí, už ani len nešlo okolo jasného úsudku. Civel odtiaľ čistý živočíšny strach zo spravodlivosti, ktorá by naňho mohla dosiahnuť. Bolo to desivé a istým čiernohumorným spôsobom by to bolo aj na pobavenie – nebyť toho, že za Ficovej vlády bolo umožnené zavraždenie nevinných ľudí, ktorí mali život pred sebou a nik im naň nemal právo siahnuť. Jedine spomienka na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú mi bránila rozosmiať sa pri pohľade na Ficovu vystrašenú tvár. Ale celkovo bol ten obraz neuveriteľný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite