Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Opičkino priznanie. Zaspieva Jankovská aj najvyššie tóny?

.marína Gálisová .názory

Monika Jankovská, ktorú Kočner vo svojej komunikácii označil za svoju opičku, sa rozhodla priznať. Kam všade a najmä koho všetkého jej priznanie môže zasiahnuť?

Marína Gálisová

kto je Monika Jankovská? Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti, ktorá mala v rukách viac moci, než by bolo zdravé nielen pre ministerstvo, ale aj pre ňu samu. Monika Jankovská bola sudkyňa, ktorá urobila kariéru za ficovskej éry a jej meno sa neoddeliteľne prepojilo s bujnením oligomafie. Marian Kočner sa o nej vyjadril v tom zmysle, že je úplne jedno, kto bude ministrom spravodlivosti, kým je tam táto jeho „opička“, v skutočnosti bude celé ministerstvo riadiť ona.

Monika Jankovská napriek tomu spoluprácu s Kočnerom popierala. Popierala aj akúkoľvek trestnú činnosť. Popierala, že by vybavovala rozsudky, že by fungovala ako spojka s Marianom Kočnerom a Úradom vlády, keď tam ešte sedel Robert Fico. Popierala, že by bola mafiánskou vybavovačkou. Popierala to stále dookola, hoci zdravý rozum mal v tom jasno: pevné spojenie medzi ňou a oligomafiou je neprehliadnuteľné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite