Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opičkino priznanie. Zaspieva Jankovská aj najvyššie tóny?

.marína Gálisová .názory

Monika Jankovská, ktorú Kočner vo svojej komunikácii označil za svoju opičku, sa rozhodla priznať. Kam všade a najmä koho všetkého jej priznanie môže zasiahnuť?

Marína Gálisová

kto je Monika Jankovská? Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti, ktorá mala v rukách viac moci, než by bolo zdravé nielen pre ministerstvo, ale aj pre ňu samu. Monika Jankovská bola sudkyňa, ktorá urobila kariéru za ficovskej éry a jej meno sa neoddeliteľne prepojilo s bujnením oligomafie. Marian Kočner sa o nej vyjadril v tom zmysle, že je úplne jedno, kto bude ministrom spravodlivosti, kým je tam táto jeho „opička“, v skutočnosti bude celé ministerstvo riadiť ona.

Monika Jankovská napriek tomu spoluprácu s Kočnerom popierala. Popierala aj akúkoľvek trestnú činnosť. Popierala, že by vybavovala rozsudky, že by fungovala ako spojka s Marianom Kočnerom a Úradom vlády, keď tam ešte sedel Robert Fico. Popierala, že by bola mafiánskou vybavovačkou. Popierala to stále dookola, hoci zdravý rozum mal v tom jasno: pevné spojenie medzi ňou a oligomafiou je neprehliadnuteľné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite