Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Igor Matovič už vie, kto ho chce zradiť

.eugen Korda .názory

Blíži sa jedno z kľúčových rozhodnutí, ktoré na dlhé roky ovplyvní, ako bude Slovensko vyzerať. Rozhoduje sa o tom, kto sa stane jedným z najmocnejších mužov, teda kto bude generálnym prokurátorom.

Eugen Korda

dnes (pondelok), ešte pred vypočutím posledných dvoch kandidátov, sa k voľbe generálneho prokurátora celkom nečakane vyjadril predseda vlády Igor Matovič.

 Povedal, že ak by nového generálneho prokurátora zvolila niektorá koaličná strana spolu s opozíciou, tak OĽaNO odíde z vlády. Kedysi k takémuto radikálnemu kroku musela pristúpiť Iveta Radičová, keď nechcela, aby bol do funkcie zvolený Dobroslav Trnka. 

Čo premiéra k takémuto radikálnemu vystúpeniu priviedlo? Nuž, poznanie, že jeden z koaličných partnerov rokoval s opozíciou o podpore pre kandidáta, ktorého strana nominovala. Tou stranou je Sme Rodina a tým kandidátom je Maroš Žilinka. Boris Kollár darmo hovorí, že sa s OĽaNO nakoniec predsa len dohovorí. Na druhej strane hneď dodá, že on sa veru vydierať nedá. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite