Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O právnom štáte, vyschnutých vodných delách a bezzubej spravodlivosti

.eugen Korda .názory

Oslavy 17. Novembra, teda definitívneho konca vlády československých komunistov, sa paradoxne zvrhli na nepovolené demonštrácie práve v réžii exkomunistov, fašistov, extrémistov a aj stoviek obyčajných ľudí frustrovaných pandémiou. Ukázalo sa, aká krehká a ľahko zneužiteľná je naša demokracia a sloboda, ktorú sme v roku 1989 získali.

Eugen Korda

to, že si strany súčasnej vládnej koalície nedokázali dôstojne uctiť tento sviatok je smutné. Prezidentka Zuzana Čaputová síce položila k Bráne Slobody stojacej na sútoku Moravy s Dunajom veniec a krátko po nej to urobili aj podpredsedovia Národnej rady. 

To však bolo v podstate všetko, na čo sa naša politická reprezentácia zmohla. Anton Srholec, iniciátor betónového pamätníka na zločiny, ktorých sa dopúšťali komunisti zabíjaním ľudí na hraniciach, sa musel z neba neveriacky pozerať na to, ako sa tohoto najvýznamnejšieho dňa našich moderných dejín zmocňuje politická luza. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite