Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zsolt Gál z Maďarského fóra. Gröhlingova reforma je potrebná zmena

.zsolt Gál .názory .neparlamentná alternatíva

Dvanásť opatrení v oblasti školstva, ktoré predstavil minister Gröhling, vnímame celkovo pozitívne: sú to žiaduce zmeny, realistické, sčasti aj veľmi konkrétne a bez výnimky potrebné. Skrátka, vyzerá to na úprimnú snahu riešiť problémy školstva.

mnohé navrhované opatrenia máme vo svojom volebnom programe, v ktorom napríklad „navrhujeme liberalizáciu vydávania a distribúcie učebníc“ (otvorený trh s učebnicami), alebo že „financie ... prúdia úplne nelogicky cez ministerstvo vnútra – čo by sme zrušili a peniaze by išli výlučne cez ministerstvo školstva“ (zjednotenie financovania pod rezort školstva). 

 A tiež, že „podporujeme inkluzívne vzdelávanie ... plošným používaním a štátnym financovaním doteraz osvedčených metód“ vrátane zamestnávania asistentov (inklúzia a desegregácia – viac asistentov v školách). Tieto kroky samozrejme podporujeme.V zásade aj všetky ostatné navrhované opatrenia idú v duchu nášho volebného programu. Čo však trošku chýba, je lepšia prepracovanosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite