Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bol komunistom, potom sociálnym demokratom a dnes je zlodejom a przniteľom štátneho sviatku

.eugen Korda .názory

On si vtedy vlastne ani nevšimol, že sa v roku 1989 niečo zásadné udialo. Aspoň to celé roky tvrdil. Samozrejme, že to nie je pravda. To sa on len tak pretvaruje, ostatne tak ako sa vo všetkom pretvaroval celý svoj sociálnodemokratický život.

Eugen Korda

keď zistil, že strana, ktorej už ako zväzák upísal dušu, do rúk ktorej vložil svoju budúcnosť a sny o kariére a o moci, sa definitívne odoberá na smetisko dejín, na chvíľočku určite pustil do gatí. Ale naozaj len na chvíľu.

Rýchlo sa spamätal. Chytil za pačesy príležitosť, ktorá sa mu po 17. novembri ponúkla a začal po rebríčku moci pomaly a iste stúpať tam, kde mal vždy namierené. Nakoniec sa mu podarilo vyškrabať sa až na vrchol.

Celé desaťročie si užíval všetky legálne i nelegálne výhody plynúce zo svojho postavenia. Ani raz verejne neocenil zmenu, ktorá tu nastala, ani raz neocenil ľudí, ktorí sa o ňu zaslúžili.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite