Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner, Bödör a Gašpar sú len špičkou ľadovca

.eugen Korda .názory

Verejnosť s úžasom a zadosťučinením sleduje, ako jeden za druhým končia vo vyšetrovacej väzbe kedysi „ctihodné“ sudkyne a sudcovia, advokáti, kvázi podnikatelia či vysokopostavení policajní funkcionári. Ide o to, či sú práve tieto persóny hlavami chobotnice nazývanej „mafiánsky štát“.

Eugen Korda

keď Andrej Kiska, ešte ako prezident, povedal, že Slovensko je mafiánsky štát, mnoho ľudí, dokonca aj jeho priaznivcov tvrdilo, že preháňa a že by mal trochu brzdiť. 

Vraj to síce u nás doma nie je všetko v poriadku, aj sa tu kradne a korupcia je obrovská, ale toto vyjadrenie je už prisilná káva. Čo si o nás budú myslieť v zahraničí? Teraz je namieste položiť im otázku, či sú ešte stále presvedčení, že sa prezident Andrej Kiska mýlil? 

Odpoveď nám ponúka rozmanitá vzorka vplyvných a vysokopostavených ľudí, ktorí sedia vo vyšetrovacej väzbe. Sudcovia, prokurátori, vysokí štátni úradníci, vplyvný oligarcha či mocný advokát. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite