Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tá „hnusoba“ je už v našich mozgoch

.eugen Korda .názory

Sobota dopoludnia. Tlačová konferencia predsedu vlády a jeho ministrov. Oči im žiaria šťastím – „dokázali sme to!“ V okamihu, keď sa dozvedeli počty ľudí, ktorí si v sobotu prišli dať urobiť antigénové testy, spadol im kameň zo srdca. Len Igorovi Matovičovi nie, tomu vraj spadla sánka.

Eugen Korda

tým, ktorých pod hrozbou straty práce donútil urobiť niečo, čo by za iných okolností neurobili, sa ospravedlnil. Síce neúprimne, ale predsa len. Pôsobí to dobre. Zároveň nezabudol osloviť aj nás starších. 

Celé týždne nás vyzýval, aby sme radšej zostali poslušne doma a neriskovali státie pred odberovými miestami a teraz sa vraj už nemáme báť a dať si vytrieť nosohltan. Vraj nič nehrozí. Tak hrozí alebo nie? 

Najnechutnejšie a zároveň aj najsmiešnejšie bolo však „vojnové“ vystúpenie ministra práce a sociálnych vecí. Ten testovanie prirovnal k Slovenskému národnému povstaniu. To je už naozaj „za čiarou“, a veľmi neúctivé ľudí, ktorí v povstaní padli. A aby tých nafúkaných rečí nebolo dosť nezabudol dodať ešte jednu myšlienku. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite