Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Simon z Maďarského fóra: Je to pokrytectvo nechať otvorené obchody a zakázať zákazníkom, aby do obchodu prišli

.zsolt Simon .názory .neparlamentná alternatíva

Celoplošné testovanie antigénovými testami patrí medzi najnáročnejšie, ale aj najkontroverznejšie aktivity, ktoré akákoľvek vláda v histórii Slovenska vykonala. Dokazujú to aj zástupcovia mimoparlamentných strán. Ich názory sa totiž líšia od absolútnej podpory až po absolútne odmietanie. Prečo podľa nich plošné testovanie dáva alebo nedáva zmysel?

ak sa človek dozvie o tom, že je nakazený (virulentný) bude sa podľa mňa správať minimálne k svojmu najbližšiemu okoliu zodpovednejšie. Zmyslom celoplošného testovania je odhalenie nakazených občanov. Je jedno, či ich odhalíme desať alebo desaťtisíc. Je to krok k obmedzeniu šírenia nákazy a k zvýšeniu zodpovednosti jednotlivca. 

Dnes je už takmer nemožné dohľadávať kontakty. Každým dňom je ich viac a viac. No našou povinnosťou je snažiť sa zistiť,  kto môže byť virulentný a tým obmedziť šírenie vírusu a jeho skokový nárast.

Maďarské fórum podporuje celoplošné testovanie a zvýšenie zodpovednosti jednotlivcov k svojmu okoliu. Ak však štát chce byť dôsledný, sú potrebné aj ďalšie opatrenia. Je treba zabezpečiť aj naše hranice proti opätovnému dovlečeniu vírusu zo zahraničia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite