Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Vyliečiť sa z Covidu

.štefan Hríb .názory .editorial

To, čo zažívame posledné týždne, nie je iba pandémia jedného vírusu, ale aj – a možno hlavne – pandémia nerešpektovania vedy, pandémia urážok, lži a sebastrednosti. Môžeme sa z toho ešte vyliečiť?

Štefan Hríb

keď mi začiatkom októbra zavolal Boris Klempa a oznámil mi, že mám Covid-19, na chvíľu som si predstavil ten najhorší priebeh. Ale nasledujúce dni som zažil to najlepšie – skvelé polievky z rôznych domácností, povzbudzujúce telefonáty a milé správy, nákupy ovocia a zeleniny, prinesené až ku dverám, darované bežné vitamíny aj tajné indické bylinky. 

Neviem to isto, ale myslím si, že práve veľké denné dávky záujmu mi pomohli prekonať vírus bez priveľkého trápenia. Ale zdá sa mi, že to platí aj širšie – spoločnosti, ktoré sú citlivé, v ktorých panuje dôvera, spolupatričnosť a rešpekt k pravde, ktoré myslia na svojich chorých a slabých – v prípade koronakrízy najmä na seniorov – prekonajú pandémiu oveľa ľahšie než spoločenstvá definované sebectvom, hrubosťou a podozrievaním.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite