Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kritizovať chyby neznamená prikyvovať zlu

.marína Gálisová .názory

Nejako sa to tu všetko stavia na barikády. Sociálne siete sa menia na bojiská. Ľudia, ktorí boli donedávna spojencami v zápase za to, aby sa Slovensko niekam posunulo, si zrazu nevedia prísť na meno.

Marína Gálisová

vzťahy trpia aj tam, kde by to doteraz málokto čakal: jednotlivci, dlhodobo spojení bojom proti smeromafii, sa rozdelili tak nezmieriteľne, a tak zvláštne pri tom šliapu po vlastnom úsudku, ako keby sa tie roky spoločného fungovania, podporovania a aktívneho konania proti zlu, ani neodohrali. 

Stačí, že jedna časť z nich upozorňuje na viditeľné a citeľné prešľapy tejto vlády. Druhá časť v tom vidí neprípustné vŕtanie a odpovedá nie argumentmi, ale otázkami: „Vy chcete návrat Fica? Alebo Pellegriniho? Keď sa vám nepáči toto, čo máme teraz, aký máte lepší nápad?“

Nie sú to skutočné otázky a vlastne to ani nie sú rečnícke otázky. Sú to otázky, ktoré majú zahnať do kúta. Zahanbiť a umlčať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite