Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vedci odkazujú vláde, že bez obnovenia dôvery boj s pandémiou nezvládneme

.eugen Korda .názory

To najdôležitejšie, čo odznelo na tlačovej konferencii prezidentky Zuzany Čaputovej po jej stretnutí s najvýznamnejšími vedcami, ktorí sa dlhodobo venujú výskumu vírusu covid-19, vývojom testovacích látok a bojom s pandémiou, je podľa nich akútna potreba obnoviť dôveru.

Eugen Korda

tá je totiž podľa všetkých osôb, ktorí stáli za pani prezidentkou, niečo, čo určitým spôsobom presahuje akékoľvek zmluvy a zákony. Elementárna dôvera občanov k štátu a tým vlastne k jeho najvyšším predstaviteľom je základným predpokladom toho, aby sme zvládli ťažké obdobie, ktoré nás čaká a aby sme dokázali čeliť pandémii. 

Lenže na čom má bežný človek svoju dôveru budovať, keď počúva zavádzajúce tvrdenia predsedu vlády o obrovskej účasti (viac ako 90 %) na plošnom testovaní, o jeho mimoriadnom význame, či o tom, že testy zachytávajú infekčných ľudí. Pravda je taká, že testovania sa podľa prepočtov zúčastnilo o niečo viac ako 70 % občanov (čo tiež nie je málo). 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite